Konfiguration af Raspberry Pi

Så har vi fået Raspberry Pi til at virke ganske fornuftigt med lagt de fleste af de ældre rommer til Mame.

Enkelte vil ikke starte op og der kan også være en hist og her som har lidt problemer med lyden. Man kan ikke forvente at alle rommer virker, men de mange der gør kører præcis som i spillehallerne.

Start først med at installere PiMAME på et SDkort jf den simple vejledning på pimame.org. Herefter får man en memu, hvor man kan starte de forskellige emulatore PiMAME indeholder. Man kan også hoppe ud af menuen og arbejde direkte i Linux. Det er nødvendig for at ændre forskellige indstillinger, f.eks. installere software til konvertere input fra GPIO til keyboardtaster.

Der er en god idé at overclocke Pi’en til Medium sætting. Dette gøre via PiMAME menuen under tools/configuration.

Vi have mest succes med at få rommerne til at køre under emulatoren AdvMAME. De fleste kørte uden problemer der. Samtidig er der også en smart frontend, som viser billeder fra spillene, så man ikke kun skal vælge spil ud fra navne.

AdvMAME har en irriterende vane med at spørge om man nu er sikker på man vil afslutte et spil og hoppe til menuen. Dette kan slåes fra ved at ændre parameteren input_safeexit til no i filen /home/pi/.advmame/adcmane.rc.

GPIOs configVi har valgt at tilsluttet joystick og knapper direkte til Pi og så bruge Adafruits retrogame program, sådan at kontakterne på GPIO-stikket omdannes til tastaturtryk. Der er en meget fin vejledning på Adafruits side til dette. Vi har endvidere tilføjet flere knapper end dem som var standard. Den modificeret source kan hentes her: retrogame Læg den i mappen med de andre filer fra Adafruits og skriv kommandoen make, så virker alle knapperne.

 

Kilder:

Skriv et svar